Mamma.

Att bli och vara mamma, ett träningsprogram med förberedelser.

Gröp ur en melon och gör ett litet hål i sidan på den, ungefär en golfbolls storlek.
Häng sedan melonen i ett snöre, fäst i taket och låt den svänga från sida till sida.
Ta en sked uppblötta frukostflingor och försök sedan mata den svängande melonen samtidigt som du låtsas vara ett flygplan.
Fortsätt tills hälften av flingorna är slut. Tippa ner resten i knät. Nu är du redo att mata en ettåring.
Som förberedelse för lite större barn smetar du kaviar i soffan och sylt på gardinerna.
Göm en fiskpinne bakom stereon och låt den ligga där ett par månader.

Att klä på småbarn är inte så lätt som det kan verka.
Börja med att köpa en bläckfisk och en nätkasse.
Försök lägga ner bläckfisken i nätkassen så att inga av armarna sticker ut.
Tillåten tid för detta: hela morgonen.


Glöm sportbilen och köp en Volvo.
Och tro inte att du kan ställa den fläckfri och glänsande på garageuppfarten. Familjebilar ser helt enkelt inte ut så. Köp en chokladglass och lägg den i handskfacket. Låt den ligga.
Tryck in smågodis i bandspelaren. Smula sönder ett storpack chokladkex i baksätet.
Dra en kratta längs bilens båda sidor. Så där. Perfekt!

Träna på att gå ut. Vänta utanför toaletten i en halvtimme. Gå ut genom ytterdörren. Gå in igen. Gå ut.
Gå in igen. Gå ut och ta några steg på trädgårdsgången. Gå tillbaka. Gå nerför gången igen.
Gå mycket, mycket långsamt på gatan i fem minuter. Stanna och inspektera noga varje cigarettfimp, tuggummi, smutsigt papper och död insekt längs vägen. Gå samma väg tillbaka.
Skrik att du inte tänker vänta längre tills grannarna kommer ut och stirrar på dig.
Nu är du redo att gå ut med ett litet barn.


Åk till stormarknaden med något som äger största möjliga likhet med ett förskolebarn - varför inte en fullvuxen get?
Om du tänker skaffa fler än ett barn tar du med dig flera getter.
Ordna din veckoinköp utan att förlora getterna ur sikte. Betala för allt som getterna äter eller förstör.

Lär dig namnen på alla figurerna i Byggare Bob eller Brandy & herr Morris.
När du upptäcker att du står i duschen och nynnar på signaturmelodin till Björnes magasin har du kvalificerat dig för att bli förälder.

Ett mycket gott råd är att upprepa allting du säger minst fem gånger.


Innan du slutligen bestämmer dig för att skaffa barn ska du söka upp ett par som redan är föräldrar och kritisera deras uppfostringsmetoder och brist på tålamod, och för att de låter sina barn löpa amok.
Ge dem goda råd om hur barnens sovvanor, potträning, bordsskick och beteende i stort kan förbättras.
Passa på att riktigt njuta - för sista gången i ditt liv sitter du inne med alla svaren.



(lånat av MansonDust)
















Planer.

Har en fullspäckad helg framför mig.
Idag ska jag till tandläkaren, och efter det på Viktväktarna. Har aldrig varit på sånt innan, så håll tummarna för att det är en metod som passa mig! Vet inte hur många dieter jag testat - och misslyckats med..
Imorgon ska jag ett par ärenden i stan, och lägenheten måste veckostädas. Såå mycket lättare att göra det efter Jacob har åkt imorgon. Slipper man tänka på det me i helgen..
Lördag konfirmeras min lillebror. Alltså ska vi först till kyrkan och sen på kalas hemma hos mamma.. Ska bli riktigt kul :)
Söndag ska jag, Jim och Alva till IKEA. Får se om någon/några andra följer med.....
I vilket fall som hellst, det ska bli kul! Handla handla handla.. Humm humm humm.. *trallar*

Tusan också.

Jag har förlorat förståndet.. hehe..
Fick Jims VISA kort i morse föra att åka till stan och köpa ett par strumpbyxor till Alva som hon ska ha på lördag, mysigt tänkte jag - gå och fönstershoppa lite...
Mjo! Visst! Nu har jag kommit hem med tre par strumpbyxor, två tröjor och en haklapp till Alva, och två par skor - till mig själv! Så, nu sitter jag här och funderar på hur jag ska slingra mig ur det här när Jim kommer sen.. Haha! Får koppla på charmen ;-)

Annars har dagen varit mest som vanligt, passar på att suga in varje minut av solskenet. Fick dock gå in en runda nu för Jacob behövde lite mat och Alva vägrade sova ute i vagnen så det blev att lägga henne i sin säng.

Ska nog baka en kladdkaka eller nåt, kränga ordentligt ikväll *hihi* Sista dan..
Imorgon börjar jag på Viktväktarna! Så trött på min kropp nu, 15 kg ska bort.
Drog verkligen på mig en massa onödiga kilon under graviditeten... Nu får man sota!
Nåja, berättar hur det går på mitt första möte :)

Underbara dag.

Vilket väder! Kroppen spritter av vårkänslor, och det har vart så varmt idag att man bara behövt en långärmad tröja. Då snackar vi! Detta har jag saknat och längtat efter... Vår. Åh vilket vackart ord. Vår.

Vi har varit ute i princip hela dagen, Alva har mest legat och snusat i vagnen, medans Jacob sprungit omkring som en yr höna och "hjälpt till". Gräsmattan har blivit klippt, kanterna trimmade. Vilekn tur man har småsyskon som behöver tjäna pengar :) Var uppe i Mjällby en runda och köpte blommor och jord. Så jag har planterat i mina krukor på trappen, och gjort iordning den ena rabatten med blommor och grejer. Så roligt! Hoppas på fint väder resten av veckan så ska jag ta de andra två med.. Har sprutat moss-medel på gräsmattan så den får väl räffsas imorgon igen.. Hoppas det funkar!

Nu har Alva och jag gått in, ska baka en sats kärleksmums tror jag. Pojkarna är utanför på terrassen och grillar en liten köttabit :) Gott!

Hahaha, Alva skuttar runt i gå-stolen nu, inte framåt inte, nej nej, hon backar.. Söthöna..

Skor.

Jag vill ha nya skor. Gaah. Var på stan med Alva idag när Jacob var på dagis, och hittade säkert fyra olika par skor jag ville ha. Jobbigt! Jag ska minsann köpa mig ett par, så småningom.. Hehe. Vi var inne på resebyrån och betalade resan också, skönt att slippa tänka på det!
Funderar på om jag  ska ta en tur till Karlshamn imorgon... Bara jag och barnen.. Får se.

Nåväl, i helgen ska vi demonstrera före bättre löner :) Ballt!

Äntligen tillbaka!

Har inte bloggat på över en månad nu ju. Jösses..
Först hade vi problem med internet-uppkopplingen, så man kunde knappt komma in nånstans, sen tog Jacob sönder tangetbordet - och lagom tills det var fixat så krachade hela datorn. Jippi.
Nu är det iallafall fixat, och allt funkar som det ska :) pheew.

Alva är sju månader nu, det är inte klokt vad tiden går snabbt..Hon äter det mesta man stoppar i henne med god aptit, och kan nääästan sitta utan stöd. Babysittern är ett minne blott, hon blir vansinnig om man sätter henne däri.. Däremot kan hon sitta i sin tripptrapp-stol vid körsbordet i princip hur länge som hellst :) Kastar naturligtvis ner alla grejer på golvet, men vad gör det om hundra år *hehe*

Denna veckan ska jag in till resebyrån och betala resan, ska bli så skönt att slippa tänka på det sen! Bara fixa pass till barnen me, och köpa en väska till Jacob. Hittade såå söta resväskor med Nalle Puh på, som man kan dra i ett handtag (kommer inte på vad det heter!) för bara 300 kr så det tyckte jag var överkomligt :) Måste ju ha sin egen väska! *hahaha* Jag är löjlig - jag vet.

Igår var jag och Frida på Harrys i Karlshamn och slog klackarna i taket! Jäklar va roligt vi hade.. Det var bara vi två, drack lite vin hos henne först och sen dansade vi halva natten. Roligt att komma ut lite, och speciellt i så trevligt sällskap..

Nu tyckte jag att tvättmaskinen blev tyst, ska hänga upp den tvätten och sen ska jag gå och sova. Alva och Jim ligger därinne och snusar, man kanske skulle låte henne sova i spjälsängen nån gång emellanåt..... *ler*

RSS 2.0