Gott nytt år.

Sista dagen år 2007. Imorgon är det Januari. 2008. Herregud..
Jag hinner knappt med längre, vilket känns som värsta klyschan. Men så är det.
Idag blir det lugna gatan, ett par glas skumpa möjligen, men bara här hemma med man och barn =) Mysigt? Ja. Lite tåkigt att inte hela familjen är tillsammans och firar in det nya året? Ja. Men så är livet. Alla prioriterar vi olika.

Igår hade vi dop hemma hos mamma och pappa. Det var mysigt men stressigt.. Jag var helt slut när vi kom hem, somnade nästan i soffan på en gång.. Så nu är hon döpt den lilla sessan =) Det var jobbigt för Jacob dock, allt kretsade runt Alva och hon fick massa presenter men inte han. Vet inte riktigt hur man ska hanterra sånt.. Men efter en stunds odelad uppmärksamhet här hemma så var han lugn och go' igen och redo att sova.. 


En bild på Alva i sin fina dopklänning,
här tillsammans med sin fantastiska mormor.
 
Alva med mormor

Nu ska vi laga lite middag tillsammans medans Alva sover.. Jacob är eld och lågor =)

Nu är julen förbi..

Dagarna går så snabbt att de liksom flyter samman.. Nu är julen förbi och om ett par dagar är vi inne på år 2008. Är inte det galet så vet jag inte vad som är. På söndag ska vi döpa våran lilla prinsessa, hemma hos mamma med bara släkten. Ska bli mysigt, och samtidigt skönt att få det "överstökat". Jag är så himla negativ hela tiden, idag har jag varit en riktig bitch som förpestat tillvaron för min stackars familj. Har sån ägglossning så jag blir tokig. (Kan man skriva sånt??) Nåväl.. Det resulterade iallafall med att Jim flydde fältet.. Haha.. Han är hos Patrik och spelar lite poker, så här är så tyst nu när båda barnen sover.. (SHIT jag har två barn!!).

Julen var fylld av mys, och trotts att Jacob var väldigt uppe i varv så tycker jag det var lugnt och skönt för det mesta.. Vi var hos mamma (mammagris någon?!) så det mesta var som vanligt.. Tomten var mycket snäll, vi fick otroligt mycket fina grejor allihopa. Jacobs rum är nu överbelamrat av leksaker och han svävar på ett moln av lycka =) Vill hellst leka med allt på en gång... Alva fick en massa kläder, och lite bebisleksaker.. Johanna hade nog varit snällast för hon fick minsann både guldsmycken av mannen och en digitalkamera av mor och far.. Och en massa annat.. Maaaasssa,,

Juldagen var jag ute och festade med några kompisar, och fast det blev himla sent så hade jag jättekul!

Nu ska jag lägga mig tillrätta i soffan och slänga i en sockersöt, orealistisk, förutsägbar, underbart romantisk film.. Kan det bli bättre?


Dan före dan före dan före dopparedan!

JacobSötaste underbara Jacob.. <3

Nu är det jul igen.. Tre dagar kvar till julafton och dags att handla det didta.. Jim är i Tyskand (!) och handlar sprit.. En liten impulsresa.. När han kommer hem vid tvåtiden så ska vi till Karlshamn och köpa de sista klapparna. Sen blir det till att sotorhandla på City Gross, och sen hem och mysa =) Ska bara pyssla och ta det lugnt i helgen, städa av lite ikväll så det också är gjort.. Jacob är hos sin pappa tills på söndag (blev precis hämtad) och det är faktiskt ganska skönt. Kan man ha det supermysigt och iordning när han kommer hem och så blir det bara mys hela julen.. Och lite fest förståss =) Hoppas på en lugn julafton med mycket gemenskap och lite bråk.. hehe.,. Otåliga barn är inte så mycket man kan göra åt.. Men i vilket fall som hellst, familjen kommer hit på förmiddan och äter frukost, sen blir det mys med bara vår lilla familj fram till två nån gång då vi knallar bort till mamma.. Får se hur stimmig den lille mannen är, tomten kommer ju först när mörkret faller. Mewn jag känner på mig att denna julen kommer bli en av de bästa nånsin! Om alla får va friska.. Kära gode Gud i höjden, låt os slippa ligga på julafton! Mamma och Diana har bägge haft maginfluensa ,men vi andra *pepparpeppar* har klarat oss.. Jag var lite dålig i tisdags men det var över på ett par timmar.. Håll tummarna för att det var allt jag behövde!

Jim är ju så himla svår att köpa julklapp till, men jag tror att jag har lyckats denna gången. Känner mig mycket nöjd med mina inköp och vet vad jag ska köpa för sista grej. Får bli på söndag när jag ska till Kristianstad med mor och syster. Jacobs TV med inbyggd DVD hinner inte komma till jul, vilket skapade panik vill jag lova. Men, tack och lov för framförhållning, så hade vi beställt en Tv spelskonsoll med spel som han skulle få i födelsedagspresent. Den har kommit så det får bli tvärtom, ingen skada skedd. Himla tur annars hade jag varit i upplösningstillstånd...

Handlade lite nya kläder till barnen igår, roligt att få ha dom lite julfina =) Var iväg med lillebror och hjälpte honom handla julklappar. Trevligt faktiskt.

Efter jul blir det förhoppningsvis IKEA och köpa ny säng, vår är heeeelt gåen. Fjädringen lever sitt egna lilla liv.. Inte kul ska jag be att få meddela.. Men nu har vi fått presentkort av Jims mamma och får se vad Tommy har köpt för skoj till oss.. Han kommer imon! Ska bli jättekul, det var ett tag sen han var här sist..

Får jag en kamera av tomten så lovar jag att fylla denna oerhört intressanta (!?) blogg med ännu intressantare bilder (!??) från och med julafton =) Hang on! Mina ljuvliga barn skulle jag kunna fotografera dygnet runt.. Lilla prinsessan växer så himla fort så det är otäckt.. Hon har börjat sin förvandling från spädbarn till riktig bebis, och det går i en himla fart!

På tal om sessan, så vaknar hon nu. GOD JUL!

Pepparkakeland =)

Hela lägenheten har en underbar doft av papparkaka *mmmm* Vill inte öppna varken dörrar eller fönster, så det stannar lite till..

Igår var var vi effektiva minsann. Började dagen med att veckostäda tilsammans, sen körde jag på julgrans-jakt (och hittade en riktig raring), efter det var det middag hemma hos mamma *mumsmums* och julkonsert i mjällby kyrka. Vilka duktiga barn jag har =) Alva sov i princip hela tiden och Jacob var tyst och lugn. Han fick lite myror i brallan på slutet men vem hade inte det.. Mycket fint var det iallafall. Sen bar det hem igen och då var det dags att baka. Jag, Jim och Jacob bakade pepparkakor i 190. På en timme var vi klara (då Jacob var rastlös) och har fått fyra härliga burkar med hembakta peppisar. Har suttit och gjort kristyr på ett par idag, tänkte använda dom som placeringskort på julafton =) Pojkarnas pepparkakor blev monster-tjocka så dem ska de minsann få äte upp själva.. Hehe..

Ikväll kommer Emma och ska hjälpa mig klä granen, mys!

Jacob leker med några båtar i handfatet på toa, och Alva sover. Eller sov.. Nu vaknar hon visst. Får ta henne då..


Vill bara avsluta med att skicka en bamsekram till min älskade syster som har maginfluensa =( Stackarn som har kräkt hela natten, och dessutom har kräk-fobi =(
Love you sis.
   (Men jag hälsar på först när du är frisk.. hehe)

Barn.

Folk berättade hur de älskade sina barn,
oändligt och villkorslöst.
Folk berättade hur inget kunde skilja dem åt,
kärleken är ostridbar.
Folk berättade hur blotta tanken på att något
skulle hända deras barn skrämmer dem.
Jag lyssnade.
Men nu, när jag fött mina egna barn, hör jag vad de egentligen sa.
Trötta, djupa andetag gör mig glad, de ligger där och är det bästa som finns.
Sekunden efter står jag lutad över deras sängar:
"Andas dem ?"
Varje skratt och varje tår leder rakt in i mitt hjärta
Varje morgon jag vaknar till deras leenden, blir en ny levande och underbar dag.
Jag levde innan de kom, men vad skulle jag göra om de försvann ?
Kärleken till ens barn är lika svår att förklara som att förstå.

Första tanden!

Idag är min lilla höna tre månader :) Kan knappt förstå att det har gått så snabbt och hon har blivit så stor.. *ler* Hon har fått en tand!!! I söndags hittade vi nåt suspekt i munnen på henne som vi nu konstaterat är en liiiiten tand! Helt galet när hon är så liten.. Dags att börja borsta bissing på lilltrollet också nu då.. *hihi* Roligt!

Imorgon ska vi till bygdegården i hörvik och titta när dagisbarnen går lucia. Ska bli så mysigt! Jacob är dock inte så intresserad av att klä ut sig en massa sp det får väl bli vanliga kläder med tomterock och luva bara. Vill inte tvinga han precis.. Det är hans eget val :)

Nu vaknar Alva så jag får gå och ta henne..

Lycka till imorgon mamma! Vi håller tummar och tår :)

Lista från ett e-mail..

Vilken svordom använder du mest?
Fan
Äger du en iPod?
Nej
Vilken tid är din väckarklocka inställd på?
7,30
Använder du flip-flop's även när det är kallt ute?
Ibland foppa-tofflor
Skulle du hellre ta bilden än vara med på bilden?
Ja!
Om du vann på lotto, vad är det första du skulle köpa?
Beror på hur mycket, men om det är mycket... en bil..ett hus Och sen betala mina föräldrars huslån :)
Har någon någonsin kallat dig lat?
Ja, det har hänt mer än en gång..
Tar du någonsin medicin för att hjälpa dig somna snabbare?
Nej
Har någon berättat en hemlighet för dig den här veckan?
Ja, en tjejkompis :)
Vad åt du till middag?
Kebabtallrik från lasses :) *nyttigt*
Använder du huvtröjor?
Ja, ibland till vardags.
Kan du vissla?
Ja!
Finaste Svenska dialekten?
Skånska.
Vilken är din favoritåkattraktion på ett nöjesfält?
Alla som snurrar runt, men inte högt i luften.
Tror du folk pratar bakom ryggen om dig?
Ja säkert.
Vilken film kan du alla replikerna till?
French Kiss. Pretty woman. Förmodligen fler, är lite filmnörd.
När flög du senast?
-03, till Rhodos.
Pratar du några andra språk?
Engelska bra, några enstaka fraser på spanska.
Försöker du alltid lära dig nya saker?
Nja, inte alltid, men ofta.
Vill du just nu ha några tatueringar eller piercingar?
Har och vill ha fler. Inga piercings dock.
Tycker du att killen borde bjuda på första dejten?
Inte borde, men det är ju gulligt.
Vad har du med dig in på bion?
Godis, dricka och sällskap.
Gillar du att flyga flygplan?
Nej hatar det, men jag gillar att resa.
Vilket personlighetsdrag är ett måste hos en partner?
Humor
Gillar du din boendesituation?
Sådär, det är en mysig lägenhet men vill bo större.
Hur många timmar måste du sova för att kunna fungera?
Hm, det varierar faktiskt.. Men i regel mellan 6-8 timmar.
Äter du frukost dagligen?
Nej.
Är dina dagar fullbokade och stressiga?
Nej..
Brukade du hamna i trubbel för att prata på lektionerna?
Jadå.
Bryr du dig om antalet kalorier i det du köper?
Jag försöker, men det går inte alltid så bra.. Nästan aldrig fakiskt..
Är du petig när det kommer till stavning och grammatik?
Ja, det är jag nog.
Tror du på liv på andra planeter?
Nja. Det är inget jag funderar på precis.
Vem var den sista personen som gjorde dig arg?
Min käre sambo, som lova att dammsuga igår men ännu inte gjort det.
Kommer du bäst överrens med personer av samma kön eller motsatta?
Både och.
Hur valde dina föräldrar ditt namn?
Har för mig det var det enda de kunde enas om, typ samma dag som dopet :)
Vad säger du till dig själv när allt känns svårt?
Bit ihop och gå vidare.
Skulle du någonsin hoppa fallskärm?
Aldrig!
Vilken karaktär från en film påminner mest om dig själv?
Nalle Puh. Rund och go' med liten hjärna :)
Tycker du om att krama folk?
Javisst!
Vad skulle du helst inte göra i ett förhållande, kyssas eller kramas?
Kan inte välja bort något.
Om någon som du inte var intresserad av att dejta bjöd dig på en dejt, hur skulle du reagera?
Vänligen avböja.
Vilka kändisar har du blivit jämförd med?
Ingen vad jag vet..
Stör det dig om någon säger att dom ska ringa men inte gör det?
Ja
Får du dåligt samvete efter att du ätit kött?
Verkligen inte
Om du var född av motsatt kön, vad hade du hetat?
Sven Dennis :)


Hanölåda.

Ikväll ska vi på julbord nere på Hanöhus. Ska förhoppningsvis bli riktigt trevligt =) Mamma ska passa Alva, vilket känns både bra och himla nervöst. Min lilla docka =)

Känner mig som en valross i alla mina kläder, men vägrar gå upp i storlek. Då kommer dessa extrakilona hänga kvar - om jag köper kläder till dom.. Hehe.. Fy! Det är verkligen räligt att vara fången i denna tjockisen. Jag trivs när jag är lite mullig, men inte nu. I'm a big girl =)

"Big girls you are beautiful.."

Hur som haver så ska jag nu gå och föna håret. Sen platta. Plocka ögonbrynen. Och sminka mig. Uuuuäää. Tråkigt.
Men satan i gatan va jag ska vara het ikväll *skrattar*


Tänkte bjuda på en liten bild också. Mina vackra barn =)
Barnen. dec07

Nu är jag hår-lös.

Nästan iallafall. Gjorde ett impuls-klipp hos frissan i måndags. (Kära vänner, nöj er med att impuls shoppa.) Ringde och bokade tid runt middag och var där kl fem. Jösses vad kort mitt hår är. Får inte ens upp allt  i en knut längre. Det känns otroligt naket och jag ser hemsk ut, men samtidigt är jag så stolt över mig själv för att jag ghjorde det, har haft samma frisyr i mååånga år! Lite schizofren kanske? Möjligheten finns.

Kidsen är så lugna nu så jag blir alldeles trött.. haha.. Jacob sitter härr brevid och målar, medans Alva ligger i vagnen och sover sött. Mina underbara mysungar.

Snart är det jul igen.. Harry Brandelius vad tiden försvinner. Jag måste baka!!

Jacob ska inte vara hemma i helgen så kanske ska passa på att slänga ihop lite kakor så så att mitt stackars kök slipper bli en krigszon. Han är nämligen Bäst i världen på att kladda ner :)

Annars blir det förmodligen lugnt som vanligt, hoppas på milt väder så man kan putsa fönstren ute, de är vedevärdiga! Skulle också behöva ta en vända till miljöstationen med allt skit jag bara knökat in i förrådet efter inne-städ. Jag har minsann rensat ut ordentligt! Fasar för dagen då vi ska flytta, när man får riktig översikt på hur mycket skit man har liggandes överallt. Buuaa.

Tänk att min lilla lilla gosse snart fyller fyra år. DET är iinte klokt. Galet. Sinnessjukt.

Slutligen, snälla någon, hitta ett botmedel för trotsåldern.

Första advent..

Kan inte fatta hur snabbt tiden går.. Idag är det alltså första advent, tre veckor kvar till julafton. Herregud..

Vi har iallafall haft en jättemysig helg. Om man bortser från en liten o'boy katastrof i köket... Vi har bara tagir det lugnt, städat och pyntat lite, och haft mys med barnen. Jacob sov hos mormor igår till idag, så Alva gav oss lite sovmorgon idag =) Inte uppe förrens vid nio, det var skönt men visserligen kom vi i säng rätt sent.. Jacob var super exalterad över sin adventskalender med paketer som "tomten" varit och hängt upp på hans rum inatt.. *hihi* Han är så söt!

Jag sa till han att jag ahde pratat med tomten och att han undrade vad Jacob ville ha i julklapp, varpå han svarar: "Men mamma jag har ju mina paketer där (pekar på kalendern) så jag behöver inte ha mer" Jag började nästan gråta. *ler* Han är så förståndig och underbar, även om han testar mitt tålamod till de yttersta gränserna.. Om han bara kunde tagga ner liiite grann. Försöker låta bli att bli arg, men man är inte mer än människa..

Imorgon (eller senare idag) kommer familjen hit på lite adventsfika, det ska bli supermys! Undra vad lilla mor kan hitta och klaga på.. hehe.. Ska ta en sväng med dammsugarn innan de kommer för säkerhets skull!

You're the reason  I belive in love.


RSS 2.0